עצות לטיגון מוצלח

1. לביבות – אין צורך לטגן בשמן עמוק. רצוי לטגן אותן במחבת טפלון על מצע דקיק של שמן זית. הן נותרות יבשות ולא סופחות שמן.
2. סופגניות – אין ברירה ויש לטגן בשמן עמוק. רצוי שמן בוטנים או חמניות. יש לטגן אותן בכמויות קטנות שיקבלו ציפוי פריך ולא יתאדו בצפיפות שבסיר.
3. רצוי כמובן לטגן בשמן נקי וטרי. אם עושים בשמן שימוש נוסף, יש לסננו משאריות המזון שטוגן ולשמור במקרר.
4. אין לזרוק שמן מטוגן לאחר השימוש אל הכיור, אלא לצננו ולמזוג אותו לבקבוק פלסטיק ריק או לצנצנת סגורה ולהשליך לפח. (השמן עלול לפגוע במאגרי המים ובצינורות הביוב).