בליני עם קויאר וקרם פרש

 

בליני עם קרם פרש וקוויאר סלמון

8 מנות

 

בליני:

2/3 כוס קמח, מנופה

1/4 כוס קמח כוסמת, מנופה

1/2 כפית מלח שולחן

1 כפית שמרים יבשים

1/2 כוס חלב

1/3 כוס שמנת חמוצה

1 ביצה, מופרדת

 

אופן ההכנה:

בקערה לערבב הקמחים עם המלח והשמרים.

בסיר קטן לחמם את החלב עם השמנת על אש נמוכה כ-2 דקות, עד שפושר.

להוסיף החלמון ולהקציף עד שמתערבב היטב. לאט להוסיף את התערובת לקמח ולערבב היטב עד שמתקבלת בלילה חלקה. לכסות במגבת לחה ולהניח במקום חם ל-30 דקות עד שמתחילות לצוץ בועות.

להקציף החלבון לקצף רך ולהוסיף לבצק.

לחמם מחבת טפלון ולמרוח במעט חמאה. להניח את התערובת בכף. לטגן עד שמופיעות בועות ולהפוך לעוד כ-2 דקות.

 

קרם פרש:

להקציף 1 מיכל שמנת מתוקה לקצפת רכה ולהקציף פנימה מיכל שמנת חמוצה.

להניח לילה מחוץ למקרר מכוסה לא הרמטית.

 

להגשה:

לצקת מעט קרם פרש על הבליני ולפזר מעל את ביצי הדגים ועירית קצוצה.

 

אופציה - עדשי בלוגה (שחורות) :

לבשל בהרבה מים כ-20 דקות עד שמתרככות. להוסיף מלח, מעט שמן זית ומעט לימון ושאלוט קצוץ קטן. אפשר להוסיף צלפים קצוצים דק.

 

הרשמה לסדנה/סיור

הרשמה לסדנה במטבח של בושׂי

המעוניינים להירשם ולקבל מידע ופרטים מדויקים אודות הסדנאות ב-"מטבח של בושׂי" מוזמנים קודם כל להירשם כמובן בטופס ההרשמה לעיל (להוסיף קישור) וכן לעקוב אחר פרסומים באתר ובדף הפייסבוק שלי (להוסיף קישור לדף),
או להצטרף לניוזלטר (הפניה לניוזלטר) לקבלת מידע עדכני בנושא.

עוד ניתן ליצור עימי קשר במייל, בטלפון או על ידי השארת פרטים באתר (הפניה לצור קשר). קבוצות של בני משפחה, חברים וצוותי עובדים מוזמנות ליצור איתי קשר על מנת לארגן סדנה ייעודית עבורן.

כמה פרטים לסיום...

  • הסדנאות מתקיימות בכפוף למספר משתתפים.
  • תפריטי הסדנאות ניתנים לשינוי לפי החלטת המטבח בהתאם לשינויים בשוק, במזג האוויר, בטריות וזמינות המוצרים ו...במוזה שלי.
  • ביטול השתתפות מ- 4 ימים לפני מועד הסדנה יחויב בתשלום מלא, אלא אם כן יימצא מחליף.